Thursday, March 26, 2020

Metallipunk

Warfare - Mayhem Fuckin' Mayhem LP (1986 Neat Records)

Tämä on aivan mahtavaa niheää paahtoa. Bassossa tällä levyllä mukaan jeesimään loikannut Cronos Venomista. Suht simppelit riffit toimii, kun ne soitetaan kunnolla ja luonnollisilla säröillä. Biisit todellakin vedetään hellittämättömästi alusta loppuun. Motörheadilta varmasti alunperin opittua, vaikka alaotsikko onkin "Hardcore '87". Kuitenkin tässä on soitossa kuultavissa samanlaista asennetta, jota on joissain parhaissa kuulemissani metallisissa hardcorebändeissä. Versio You Really Got Me:stä tekee tepposet jopa ne kaikki muut versiot kuulleille. Metallia vai punkkia siis? Punkkia JA metallia.

Dr. Know - Wreckage in Flesh LP (1988 Metal Blade/Roadrunner)

Jenkkiversio aiheesta. Jenkeissä tätä kuitenkin kutsuttaisiin varmaan helpommin crossoveriksi, sillä kyseessä on periaatteessa vanhempi hc-partio (Californian Oxnardista, kts. Nardcore), joka kuitenkin käsittääkseni alusta lähtien oli vähän metallisempi. Tässä on haettu innoitusta vanhasta kunnon Sabbathista, ja päätösbiisinä kuullaan onnistunut versio Into the Voidista. Varsinaiset ansiot ovat kuitenkin omassa tavarassa: Laulaja on elementissään, riffit on...helvetin hyviä, soundi tasapainossa, kaikki soitetaan fillejä myöten loppuun asti, jotkut biisit ovat suoranaisia mammutteja. Kuuntelin hiljattain itsekseni levyn pari kertaa putkeen. Tätä tapahtuu nykyään hyvin harvoin, sitä voisi harrastaa enemmän.

Metallipunkkia (saati metallista hooseeta) on jos jonkin sorttista ja -maalaista, eri aikakausilta, enkä tunne kenttää mitenkään kattavasti. Nämä kaksi on mun omia ihan suurimpia suosikkeja. 10 vuotta nyt tullut kuunneltua tasaisin väliajoin, eikä kyllästyminen uhkaa. (P.S. Pientä Arma de Fuego/Ripple -vaikutetta ekassa arviossa.)

No comments:

Post a Comment